“Amsterdamse Beestenboel is een initiatief van Liedewij Loorbach (tekstschrijver) en Eva van Aalst (illustrator). Anna Ciepiela van Studio Pino geeft het boek vorm. Je kunt ons bereiken op: liedewij@amsterdamsebeestenboel.nl

Liedewij Loorbach (1976) werkte vijf jaar als journalist op de redactie van het Parool. Ze schreef over stadsnieuws en jongerencultuur. Sinds 2009 werkt ze als zelfstandig journalist en tekstschrijver. Ze schrijft onder meer over duurzaamheid. Haar boekje Balkonieren, over tuinieren op je b…ing van kinderen. “Alle Amsterdamse kinderen zouden de kans moeten krijgen zich volledig te kunnen ontwikkelen, niet geremd door gebrekkig Nederlands.”

Eva van Aalst is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze is illustrator. Zij woont en werkt in Amsterdam. De stad die je als rode draad in haar werk ziet. Zij illustreert tijdschriften, posters, websites en kinderboeken. Eva tekent speels en los. Kenmerkend zijn de bizarre en opmerkelijke situaties in haar platen waarop zo veel te zien is.

 

We worden geholpen door een hele troep van slimme, handige, kundige en enthousiaste mensen. Stadsecologen Anneke Blokker, Martin Melchers, Geert Timmermans en Florentijn Vos, en groenambtenaar Luc Sour voeden ons met weetjes, wijzen holletjes en nesten aan en controleren of wat we schrijven wel echt klopt. De mensen van Anmec helpen ons met kennis over natuur in de stad en helpen ons aan contacten in de stad.

Lisanne Bos, gepromoveerd op leesvaardigheid bij basisschoolleerlingen, adviseert over het niveau van de teksten.
En PR Bureau De Wolven adviseert over pr en communicatie, vooral belangrijk rond de crowdfundingcampagne in mei.